Σαβ - Κυρ: Κλειστά
+30 6980591879
Επίσημος Διανομέας

Επίσημος Εισαγωγέας Salvana GmbH

Επίσημος Εισαγωγέας Salvana GmbH

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

Το Cornell Net Carbohydrate and Protein System (CNCPS) αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Cornell στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προβλέψει τις απαιτήσεις, τη χρήση ζωοτροφών, την απόδοση των ζώων και την απέκκριση θρεπτικών ουσιών για τα μηρυκαστικά ζώα, χρησιμοποιώντας συσσωρευμένες γνώσεις σχετικά με τη σύνθεση των ζωοτροφών, την πέψη και το μεταβολισμό στην παροχή θρεπτικών ουσιών για την κάλυψη των απαιτήσεων.

Το μοντέλο CNCPS λαμβάνει υπόψη μια πιο ακριβή ανάλυση της πρωτεΐνης και του λίπους κατά την ανάλυση των ζωοτροφών και των υδατανθράκων. Εξετάζει τη διαθεσιμότητα στο πεπτικό σύστημα και το ποσοστό διέλευσης της τροφής. Περιλαμβάνει επίσης συγκεκριμένους ζωικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το μοντέλο διασπά τα κλάσματα υδατανθράκων και πρωτεϊνών με βάση συγκεκριμένη πεπτικότητα ή δέσμευση με κλάσματα ινών. Αυτό σημαίνει ότι ο συγχρονισμός της μεγάλης κοιλίας μπορεί να καταγραφεί με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μπορούν να γίνουν ακριβείς προσδιορισμοί σχετικά με την κατάσταση εφοδιασμού των ζώων με τα απαραίτητα αμινοξέα.

Ο υπολογισμός σιτηρεσίου με πρόγραμμα δυναμικού υπολογισμού (NDS Professional) με μοντέλο Cornell Net Carbohydrate and Protein System έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ και βασίζεται στα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα για τη διατροφή ενώ βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Ο στόχος είναι να καταρτιστεί το ιδανικό σιτηρέσιο της εκτροφής. Αυτό σημαίνει: μέγιστη οικονομία με βέλτιστη υγεία και απόδοση των ζώων. Για αυτό, το πρόγραμμα λειτουργεί με περιβαλλοντικά και ζωικά δεδομένα, χρησιμοποιεί την πεπτικότητα των τροφών της κάθε εκτροφής και περιλαμβάνει τις παραμέτρους των ζώων της εκτροφής και την ανάλυση του γάλακτος. Επομένως προσομοιώνει το αγρόκτημα και επιτρέπει μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης της εκμετάλλευσης.

Μέγιστη οικονομία με λειτουργία IOFC

Το κόστος των ζωοτροφών είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, ένα μερίδιο πρέπει να είναι οικονομικό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα κέρδη. Εισάγοντας την τρέχουσα τιμή γάλακτος καθώς και το κόστος τροφής, το πρόγραμμα καθορίζει το IOFC (εισόδημα του κόστους τροφοδοσίας), δηλαδή τα μέγιστα έσοδα μετά την αφαίρεση του κόστους τροφής.

Η εταιρεία μας για να μπορέσει να εφαρμόσει την διατροφική διαχείριση της κάθε εκτροφής συνεργάζεται με την SALVANA GmbH και την SCHILS B.V. όπου μας προμηθεύουν με καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Schils